CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Саудитска Арабия организира междурелигиозна конференция

Саудитска Арабия организира от сряда тридневна международна конференция за стимулиране на диалога между религиите, която ще бъде открита от краля Абдула Втори.

Конференцията се организира от Световна ислямска лига, която е със седалище в Мека, по предложение на краля отпреди 3 години за междурелигиозни връзки, каза саудитския зам. министър на културата и информацията Салех ал Намла.

Очаква се във форума да вземат участие около 200 представители на основните религии - мюсюлмани, християни, юдеи и будисти. Във форума ще участват генералният секретар на организацията Световен еврейски конгрес Михаел Шнайдер и кардинал Жан Луи Торан, който отговаря във Ватикана за диалога с исляма.

"Целта на тази междурелигиозна конференция е да се опознаем и да търсим начини за сътрудничество", каза генералният секретар на Световна ислямска лига Абдул Мошин ал Турки. "Ние няма да третираме религиозни въпроси, а общи въпроси като етика, семейство, околна среда", уточни той и подчерта, че няма да бъде засегнат никакъв политически въпрос.

АФП,15.07.08