CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Жени от различни етноси празнуват заедно в Пловдив

Жени от различни етноси празнуват заедно в Пловдив

Жени от различни етноси празнуват заедно в Пловдив
03.01.2009

Жени от различни етноси празнуват заедно в Пловдив

На баклава след Нова година се събраха в дома на пловдивчанката Маргарита Маринава съседки от турски, арменски и български произход. Жените, които живеят в суперцентъра на града в подножието на Старинния Пловдив не крият, че по няколко пъти в годината празнуват Коледа.

Гюлхан прави баклава на Байрям, Маргарита приготвя сладкиша за Коледа и стига чак до Нова година. Семейство Карамян ще майсторят баклава тепърва, защото арменската Коледа е на 6 -ти януари.

Вече 50 години Маргарита кани съседки в първите дни на януари.

Гюлхан Алиева: - Мери, да ти е честита новата година. Успех на децата, на внучките.

Маргарита Маринова: - И на вас пожелавам здраве, успех на децата, успех в бизнеса, да ми носиш от Турция такова брашно за козунака, разкошно е!

Марияна казва, че дори праща българско брашно за децата си във Франция, за да си правят и там баници и баклави, тамошното не ставало. И другите гостенки пращат рецепти на децата и внуците си пръснати на три континента по света. На мини партито липсаваше само съседката еврейка, която е при децата си в Рим.

Гюлхан Алиева: - Много добре се разбираме. Няма значение, че тя е християнка, а аз мюсюлманка. Това изобщо няма никакво значение.

Мари Карамян: - Например ние на българската Коледа пак празнувае като Коледа, после нашта е на 6 ти , пак.

Добре че са комшиите, за да изядем всичко на трапезата, шегува се домакинята. След 4 дни отново ще бъдат заедно на баклава

Автор: Сашка Пушкова

Българска национална телевизия